دسته بندی

رله پی ال سی

رله پی ال سی

رله PLC نوعی کنترل کننده منطقی است که با گذشت زمان جایگزین رله تکنیک در مدارهای فرمان و کنترل کننده شده است. این سازه های کنترل کننده با عناوین مختلفی مثل  رله های قابل برنامه ریزی، کنترل کننده قابل برنامه ریزی یا PLC که مخفف واژه programmable Logis controller شناخته می‌شود. این واژه ‌های انگلیسی به معنی کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی می‌باشند. در واقع می‌توان اینگونه گفت که این نوع رله نوعی کنترل کننده مدار است که قابل برنامه ریزی بوده و کاربر می‌تواند آن را به شکل دلخواه برنامه ریزی کند و به نوعی می‌توان گفت که ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار می‌باشد.

خرید رله plc

شیوه کار رله کنترل کننده قابل برنامه ریزی یا PLC چگونه است؟

شیوه کار رله کنترل کننده قابل برنامه ریزی یا PLC می‌تواند با توجه به شرایط تنظیم شود. روال کار رله PLC به این شکل است که اطلاعات الکتریکی را از طریق ورودی‌های خود دریافت می‌کند که بسته به شرایط و نوع رله دریافت این اطلاعات می‌تواند به شکل دیجیتال یا آنالوگ باشد.

پس از دریافت اطلاعات آن‌ها را پردازش می‌کند. این برنامه پردازش قابل تنظیم است و معمولا از قبل توسط کاربر طراحی و در رله پی ال سی جا نمایی شده است. در نهایت اطلاعات ورودی و پردازش شده به شکل الکترونیکی در خروجی‌ها قرار داده می‌شود. معمولا خروجی‌ها می‌توانند به شکل دیجیتال یا آنالوگ طراحی شوند.

یک کنترل کننده قابل برنامه ریزی از چه بخش هایی تشکیل می‌شود؟

کنترل کننده قابل برنامه ریزی یا پی  ال سی معمولا از بخش‌های مثل پردازش گر مرکزی که وظیفه تجزیه و تحلیل اطلاعات ورودی را دارد، حافظه یا رم رله پی وی سی که وظیفه ذخیره اطلاعات را به عهده دارد یا به عبارت دیگر تصمیمات پردازنده بر اساس اطلاعات و برنامه‌های ذخیره شده در حافظه اتخاذ می‌شود.

 ورودی که محل ورود اطلاعات از فضای بیرون به داخل رله است و این اطلاعات غالبا به شکل سیگنال‌های آنالوگ یا دیجیتال هستند و توسط وسایل مختلفی مثل شستی‌ها، لیمیت سوئیج، سنسور، سوئیچ های مجاورتی و ... تولید می‌شوند.

 معمولا ورودی های پی ال سی با توجه به ساختار رله  در تعداد ورودی ها می‌تواند متفاوت باشد و در بعضی از انواع رله کنترل کننده قابل برنامه ریزی تعداد ورودی‌ها کمتر و در بعضی دیگر بیشتر می باشد.  خروجی یکی دیگر از قسمت های رله پی وی سی است که عمل کرد سازه را انعکاس می‌دهد.

خروجی رله پی ال سی به شکل دیجیتال کار می‌کند و می‌تواند به منظور قطع و وصل کردن ادوات دیگر مثل کنتاکتورها عمل نماید.  در نهایت  از اجزاء رله پی وال سی منبع تغذیه است  که انرژی  و توان لازم برای فعالیت رله را در اختیار آن قرار می دهد.

قیمت رله پی ال سیپ

مزایا و ویژگی های پی وی سی یا کنترل کننده های قابل برنامه ریزی

از مزایا و ویژگی های کنترل کننده های قابل برنامه یا پی ال سی می‌توان به کاهش سیم کشی در مدار کنترل، قابلیت اطمینان بالا به دلیل حذف بعضی از قطعات مکانیکی، سادگی عیب یابی و تشخیص خطا، طراحی و کنترل سریع و راحت مدار، قابلیت کنترل سیگنال آنالوگ و برنامه نویسی به شکل کنترل حلقه بسته، مقاومت مناسب در برابر گرد و خاک و رطوبت و قابلیت سازگاری با محیط‌های صنعتی و نیمه صنعتی، حذف کنتاکتور که می‌تواند  منجر به حذف سرو صدا شود.‌

از ویژگی‌های خاص این نوع رله می‌توان قابلیت شبیه سازی برنامه در نرم افزار پیش از اجرای آن به وسیله سخت افزار اشاره نمود. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد رله پی ال سی سرعت پاسخ دهی بالای آن است که می‌تواند باعث بالا رفتن بازده کار شود.

از دیگر ویژگی‌های رله پی ال سی  قابلیت تغییر روند کار و پرسه کنترل کننده با تغییر برنامه تنظیم شده در نرم افزار می‌باشد. رله پی ال سی در صورت استفاده درست می‌تواند عمر نسبتا طولانی داشته باشد.‌ رله ال سی از این قابلیت برخوردار است که بتواند جریان لحظه‌ای  را تا میزان 30 آمپر و جریان دائمی تا میزان 10 را تحمل و مدیریت کند.

قیمت رله پی ال سی

سخن پایانی

رله PLC یا کنترل کننده قابل برنامه ریزی نوعی رله است که از قابلیت برنامه ریزی برخوردار بوده و کاربر می‌تواند آن را با توجه به شرایط برنامه ریزی و کنترل نماید.

 در رله پی وی سی معمولا اطلاعات از طریق ورودی‌ها وارد سازه یا رله می شود، رله پی وی سی از این قابلیت برخوردار است که با توجه به شرایط مختلف اطلاعات را به شکل دیجیتال یا آنالوگ دریافت کرده و پس از دریافت اطلاعات آن‌ها را پردازش کند و عکس العمل لازم و مناسب را برای قطع و وصل جریان مهیا کند.

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید