دسته بندی

حلال ها

مشاهده فیلترها

خرید حلال ها

فروشگاه اینترنتی نید صنعت در زمینه فروش حلال شیمیایی و آزمایشگاهی با برند های معتبر ایرانی و وارداتی فعالیت می کند. شما می توانید انواع حلال ها را در تنوع زیاد شیمیایی و صنعتی مورد نظر خود را در مقادیر مورد نیاز تهیه کنید.

حلال شیمیایی

در علم شیمی حلال شیمیایی به عنوان یک ماده مهم در فرآیندهای شیمیایی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد به دلیل خاصیت حل کنندگی بالا، در جداسازی و استخراج مواد شیمیایی و همچنین در تولید داروها، پلاستیک، رنگ ها، لاستیک و محصولات دیگر به کار می روند.
حلال شیمیایی یعنی ماده ای که قابلیت حل شدن دارد و به عنوان حلال در فرآیند های شیمیایی استفاده می شود. این مواد معمولا درفرآیند های خنثی سازی ، استخراج، پاکسازی و جداسازی مواد شیمیایی به کار می روند.
برخی از حلال های شیمیایی عبارتند از آب، الکل،استات اتیل، بنزن و هگزان.هر حلال شیمیایی خاصیت ها و مزایای خود را دارد و بسته به نوع فرآیند شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از حلال های شیمیایی در فرآیند های صنعتی و شیمیایی باعث کاهش هزینه و زمان تولیدو افزایش بهره وری می شود اما بتید به این نکته توجه داشت که استفاده بیش از حد از حلال های شیمیایی ممکن است سبب آلودگی محیط زیست و بهداشتی شود.

حلال های شیمیایی

طبقه بندی حلال های شیمیایی

حلال های شیمیایی به دو دسته آبی و غیر آبی تقسیم میشوند. 

  • حلال های آبی: حلال های آبی مانند آب، الکل، اسید سولفوریک و اسید نیتریک بیشتر در فرآیند هایی که به آب نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرند.
  • حلال های غیر آبی: حلال های غیر آبی مثل بنزن،تولوئن، دی اکسید کربن و هگزان در فرآیندهایی که نیاز به حلال با خواص خاص دارند استفاده می شوند.

حلال ها مایعاتی هستند که توانایی حل مایعات دیگرف گازها و جامدات را دارند بدون این که تغییر شیمیایی به وجود آید یا تغییری در ماهیت حل شده بدهند.

انواع حلال های شیمیایی و کاربرد 

حلال های شیمیایی شامل موادی هستند که به عنوان حلال در فرآیند های شیمیایی و صنعتی به کار می روند. این حلال ها به صورت سیال( آب، الکل،اسید استیک و قلیایی و...)یا گازی( هیدروژن، هلیوم، نیتروژن و اکسیژن و...)می باشند.
در ادامه به برخی از انواع حلال های شیمیایی و کاربرد آن میپردازیم.

  • آب: بیشتر فرآیندهای شیمیایی بر پایه آب انجام می شود. از این حلال در فرآیندهای استخراج، جداسازی، از بین بردن آلودگی استفاده میشود. 
  • الکل ها: مانند اتانول، متانول، ایزوپروپانول و غیره در صنایع داروسازی، لاستیک سازی، تولید شیمیایی، پلاستیک و غیره کاربرددارد.
  • اسیدها: مانند اسید سولفوریک، هیدروکلریک، نیتریک که برای تنظیم pH محلول ها، جداسازی، استخراج فلزات و تصفیه استفاده می شود.
  • قلیایی ها: مانند هیدروکسید سدیم، هیدروکسید پتاسیم، آمونیاک که برای تنظیم pH محلول ها، جداسازی، استخراج فلزات و تصفیه استفاده می شود.
  • هیدروکربن ها: مثل بنزین، نفت و گازوئیل در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، قیر سازی و غیره به کار می‌روند.
  • استرها: مانند استات، اتیلن گلیکول و غیره در صنایع رنگ سازی، پلاستیک، لاستیک، عطرسازی و غیره کاربرد دارند.
  • هالوژنیدها: مانند کلروفرم، بروموفرم، کلروبنزن و غیره در صنایع داروسازی، شستشوی خشک کننده ها، پلیمرها، شیمیایی و غیره به کار می روند.
  • اترها: مانند اتر دی اتیل، اتر بوتیل و غیره در صنایع داروسازی، پلاستیک، رنگ سازی، عطرسازی و غیره کاربرد دارند.

در کل، حلال های شیمیایی برای انجام فرآیندهای مختلف در صنایع شیمیایی، داروسازی، غذایی، نفت و گاز، الکل، عطرسازی و غیره استفاده می‌شوند.

حلال صنعتی

حلال صنعتی یک ماده مخلوط کننده یا حل کننده است که در فرآیند های صنعتی برای حل کردن یا مخلوط کردن مواد دیگر استفاده می شود. مشخصات حلال صنعتی بستگی به نوع ماده ای که برای حل کردن یا مخلوط کردن استفاده می شود دارد.
مشخصات حلال بستگی به پارامتر های زیر دارد که شامل موارد زیر می شود: نوع حلال،مشخصات فیزیکی و شیمیایی حلال مانند نقطه جوش،ویسکوزیته، چگالی، پایداری شیمیایی، کاربرد و ترکیبات حلال.

حلال های صنعتی به دو گروه قطبی و غیر قطبی تقسیم می شوند.

  1. حلال های قطبی: موادی هستند که دارای یک یا چند گروه عاملی در ساختار مولکولی خود هستند که سبب ایجاد اثرات قطبی می شوند.
  2. حلال های غیر قطبی:حلال هایی هستند که گروه هایی همچون آمین، آمید و کربوکسیلیک در ساختار مولکولی آن ها وجودد نداردو در واقع دارای تفاوت الکترونگاتیوی کم بین اجزای مولکول خود هستند.

کاربرد حلال های شیمیایی

حلال شیمیایی (مثل اتانول، استون، اتر و …) در بسیاری از فرآیندهای صنعتی و آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. بخشی از کاربردهای حلال‌ های شیمیایی عبارتند از:

  • حل کردن و انتقال مواد: حلال‌ های شیمیایی به دلیل خواص حل کنندگی خوب، در حل کردن و انتقال مواد مورد استفاده قرار می‌ گیرند. برای مثال، اتانول به عنوان یک حلال شیمیایی معمولاً برای حل کردن قرص‌ های دارویی استفاده می‌ شود.
  • پاکسازی و جداسازی مواد: حلال‌ های شیمیایی در فرآیندهای پاکسازی و جداسازی مواد مورد استفاده قرار می‌ گیرند. برای مثال، اتانول معمولاً برای جداسازی اسانس گیاهان به کار می‌ رود.
  • محیط‌ های واکنش شیمیایی: حلال‌های شیمیایی می‌توانند به عنوان محیط‌های واکنش در تولید محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال، آسیتون به عنوان یک حلال شیمیایی در فرآیند تولید پلی‌ استرها مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
  • محلول‌ های خنثی کننده (Buffer): حلال‌ های شیمیایی می‌ توانند به عنوان محلول‌ های خنثی کننده در آزمایشگاه مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال، تری اتانول آمین به عنوان یک حلال شیمیایی معمولاً برای ایجاد محلول‌ های خنثی کننده در آزمایشگاه استفاده می‌ شود.
نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید