برچسب

استابلایزر سه فاز

مشاهده فیلترها

استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز وسیله ای است الکترونیکی که وظیفه تنظیم و تثبیت ولتاژ در سیستم‌های برق سه فاز را بر عهده دارد و می تواند ولتاژ ورودی 320 تا 450 را دریافت کرده و یک ولتاژ 380 ولت ثابت و بدون پرش را به‌صورت خروجی تحویل دهد این دستگاه شامل مدارهای کنترل الکترونیکی ساده می باشد که وظیفه نظارت و کنترل تغییرات ولتاژ و همچنین نگهداری سیستم را به عهده دارد؛ در نتیجه با کنترل نوسانات برق از آسیب دیدن وسایل برقی مثل موتورهای الکتریکی، تجهیزات صنعتی، تابلوهای برق و دستگاه های حساس پیشگیری می کند. کاربرد آن بیشتر در کارخانه ها، سوله ها، محیط های صنعتی، مراکز داده (Data Centers)، بیمارستان ها و تمام مکان هایی است که به توان بی نقص و پایدار نیاز باشد .

استابلایزر سه فاز به طور همزمان پایش هر فاز را با استفاده از سیستم های میکروکنترلری و فناوری به روز کنترلی انجام داده و با داشتن سیستم میکروپروسسور، می توان ولتاژ ورودی و نوسانات ولتاژ که از دلایل مهم خرابی ابزارهای الکترونیکی می باشد را اندازه گیری و افزایش یا کاهش ولتاژ را شناسایی و آن را تصحیح کرد. با استفاده از این دستگاه از آسیب به تجهیزات خود در برابر ناهماهنگی ها و نوسانات برق پیشگیری کنید.

انواع استابلایزر سه فاز

استابلایزرهای سه فاز به دسته های استابلایزر سه فاز سروو، استابلایزر سه فاز رله ای و استابلایزر سه فاز استاتیک تقسیم بندی می شوند.

استابلایزرهای سه فاز رله ای

این دستگاه که با نام ترانس برق سه فاز نیز شناخته می شوند، کنترل ولتاژ را از راه رله‌ های الکترونیکی انجام می دهند و در قسمت خروجی آن ها تعدادی سیم پیچی قرار گرفته است.
این نوع از استابلایزر هنگامی که به ولتاژ برق متصل شود، مدار به کار رفته در آن شروع به اندازه گیری ولتاژ می کند. سپس رله ای توسط مدار برای تنظیم ولتاژ خروجی مشخص می شود. این استابلایزر برای ولتاژ خروجی عدد دقیقی نشان نمی دهد و در یک بازه مشخصی نوسانات ولتاژ را جبران می کند.
استابلایزر سه فاز رله ای اغلب برای کاربری خانگی مورد استفاده قرار می گیرد و از قیمت نسبتا مناسبی برخوردار است.

استابلایزر سروو موتوری سه فاز

این استابیلایزر سه فاز یک تثبیت کننده قدرتمند ولتاژ است که مکانیزم تنظیم ولتاژ را بر پایه سروو موتور و واریال اتوترانس انجام می دهد و از طریق گردش هوا خنک می شود. سیم پیچی در درون این دستگاه، بر روی هسته های حلقوی تعبیه شده و بسیار سریع و دقیق ولتاژ خروجی را تثبیت و جبران می کند.

این نوع از استابلایزر سه فاز به صورت گیربکس دار و بدون گیربکس می باشد و شامل یک الکتروموتور بوده که مدارهای الکترونیکی در کنار آن ها طراحی شده است. این تجهیزات باعث افزایش دقت الکتروموتور و همچنین افزایش دقت کنترل زاویه، شتاب و سرعت می گردند و در بارهای حساس صنعتی، مانند ، خطوط مونتاژ، تجهیزات پزشکی، دستگاه‌ های  CNC و آزمایشگاهی بسیار پرکاربرد است. استابلایزر سرو موتوری در سیستم های الکتریکی برای نگهداری سطح ولتاژ کاربرد دارد.

استابلایزر سه فاز استاتیک

یکی از جدید ترین و دقیق ترین انواع استابلایزر ها است که بیشتر در صنعت استفاده می شود. این دستگاه برپایه سیستم های تریستور (Thyristor Based) و پردازش دیجیتال و بدون قطعات متحرک عمل می کند .

انواع مدل های استابلایزر سه فاز شامل موارد زیر است:

  • استابلایزر سه فاز 9 کاوا امگا مدل OMG-33-9K
  • استابیلایزر سه فاز 36 کاوا فاراتل مدل 253 Farapower
  • استابلایزر ۳ فاز 50 کاوا امگا مدل k50-33 OMG-
  • استابلایزر سه فاز 20 کاوا امگا مدل k20-33 OMG-

استابلایزر سه فاز

ویژگی‌ها و مزایای استابلایزر سه فاز صنعتی

استابلایزر سه فاز تمایل دارد که در صورت وجود بار متعادل خطی، نویز را جمع کرده و به صفر برساند. انتقال قدرت به یک بار متعادل خطی ثابت در استابلایزر سه فاز به کاهش ارتعاشات موتور و ژتراتور کمک می کند. و به صورت همزمان در هر سه فاز ولتاژ دقیق و سریعی را تثبیت می کنند
این دستگاه از ابزار الکتریکی در مقابل افت فشار، شوک الکتریکی و نوسانات حفاظت می کند.
در این استابلایزر کنترل هر فاز به صورت مجزا است و سه صفحه نمایشگر دیجیتال چند منظوره برای نشان دادن وضعیت عملکرد، جریان مصرفی و ولتاژ خروجی وجود دارد.
دارای سیستم خنک کننده هوشمند می باشد که جهت عملکرد پایدار در مکان های گرم صنعتی وسیله ای مهم به شمار می رود
بایپس اتوماتیک bypass و دستی دارد که برای ادامه وانجام عمل بکار برده می شود.
امکان تحمل بار غبر متقارن (Unbalanced Load)

کاربردهای استابلایزر سه فاز در صنعت

از استابلایزر سه فاز می توان در بخش های صنعتی، پزشکی، تجاری و عمومی، فناوری و اطلاعات و خانگی استفاده کرد.
این دستگاه در آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت مجزا برای هر دستگاه یا در کل واحد برای محافظت از کامپیوتر، تلویزیون، یخچال، کولرگازی و غیره استفاده می شود. بهترین نوع استابلایزر پیشنهادی برای این مکان ها استابلایزر سه فاز رله‌ای با بای‌ پس اتوماتیک است زیرا اقتصادی‌تر است و مناسب دستگاه های ذکر شده می باشد.
به‌علاوه، این دستگاه در محیط های بیمارستانی مانند اتاق عمل، سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی بکار می رود. در اینجا بهتر است استابلایزر سه فاز استاتیک (Full Digital) با حفاظت چند مرحله‌ای استفاده شود زیرا این مدل دارای حساسیت بسیار بالا به افت و خیز لحظه‌ای می باشد و از ایجاد نویز جلوگیری می کند.
کاربرد در یونیت های دندانپزشکی و آزمایشگاه ها که بهتر است استابلایزر سه فاز سروو موتوری با فیلتر نویز (EMI/RFI Filter) به دلیل تجهیزات نسبتاً حساس، نیاز به ولتاژ پایدار و عاری از اختلالات فرکانسی استفاده گردد.
تثبیت کننده ولتاژ صنعتی برای استفاده عمومی مانند پمپ های صنعتی آب، آسانسور، تالارها و سالن‌های نمایش و همچنین در ایستگاه های رادیویی، تلویزیونی، مخابراتی، ضبط ویدئویی و ... نیز به کار می رود بهترین مدل برای این مکانها استابلایزر سه فاز سروو موتوری با زمان پاسخ سریع می باشد به دلیل نوسانات آنی و بار لحظه‌ای بالا، نیاز به اطمینان عملکرد در تمام ساعات روز.
استفاده در مراکز داده و سرور روم ها و تمامی تجهیزات حساس الکترونیکی که بهترین آن استابلایزر سه فاز استاتیک دیجیتال با سوئیچینگ سریع می باشد به دلیل حفاظت از رک‌ها و تجهیزات حساس، جلوگیری از قطعی سیستم‌ها، انتقال پایدار ولتاژ
کاربرد های دیگر این دستگاه در کارخانه ها و سوله های صنعتی (برای موتور های سه فاز و خطوط تولید)، صنایع پتروشیمی و نفت و گاز (برای تجهیزات دقیق و ابزار دقیق) محیط های صنعتی برای دستگاه های جوش CNC، کوانتومتر، چاپ، بسته بندی و ... می باشد. که بهترین نوع آن استابلایزر سه فاز استاتیک (تریستوری) است به دلیل دارا بودن ویژگی واکنش بسیار سریع به نوسانات، تحمل شوک لحظه‌ای و جلوگیری از آسیب به تجهیزات.

استابلایزر سه فار

نحوه عملکرد استابلایزر سه فاز

سیستم عملکرد مبدل ولتاژ صنعتی به این شکل است که در آغاز کار با بهره گیری از میکروکنترلر و سیستم‌های دیجیتال کنترل ولتاژ، ولتاژ ورودی از هر سه فار را اندازه می گیرد اگر نوسان یا انحراف از محدوده استاندارد (معمولاً 380V ±15%) داشت، ولتاژ خروجی را نظم می بخشد. با انجام این عملکرد همیشه ولتاژ خروجی می ماند و در محدوده ایمنی برای ابزار الکترونیکی قرار می گیرد.
استابلایزرهای پیشرفته دارای بردهای میکروپروسسوری، سیستم کنترل جریان و سنسورهای ولتاژ دیجیتال می باشند که وجود این موارد عملکرد دستگاه را در هر شرایطی پایدار نگه می دارد. برخی از آنها از سیستم ثبت خطا (Self Diagnosis) و سیستم عیب یابی خودکار (Event Logger) می باشند.

تفاوت استابلایزر سه فاز با تک‌فاز و محافظ برق 

استابلایزرهای سه فاز جهت بارهای سه فاز تولید شده، در صورتی که استابلایزر تکفاز جهت بارهای اداری و خانگی طراحی و تولید شده اند اما محافظ دارای یک برد الکتریکی است که با کم و زیاد شدن ولتاژ، جریان برق قطع می شود.
ظرفیت توان استابلایزر سه فاز بیشتر از تک فاز می باشد یعنی از 10 کیلوولت آمپر تا چند صد کیلوولت آمپر.
در استابلایزهای سه فاز، هر کدام از فاز ها به صورت مجزا تثبیت و کنترل می شود و در زمان نوسانات برق فشار یا آسیبی به دستگاه مصرف کننده نمی زند ولی محافظ به علت قطع و وصل شدن امکان آسیب به دستگاه مصرف کننده وجود دارد. محافظ برق صرفاً برای قطع ولتاژ در شرایط خطرناک طراحی شده، در حالی که استابلایزر سه فاز به‌صورت دائمی ولتاژ را تنظیم می‌کند و از تجهیزات حساس در برابر نوسانات محافظت می‌نماید.
قیمت و ابعاد استابیلایزر سه فاز سنگین تر، بزرگترو گران تر می باشد.

خرید استابلایزر سه فاز

راهنمای خرید استابلایزر سه فاز

در زمان خرید و انتخاب ترانس تثبیت ولتاژ سه فاز باید ب موارد زیر توجه نمود:

قیمت دستگاه، خدمات پس از فروش و گارانتی و استاندارد های ایمنی و کیفی مثل مانند CE، ISO، و تست‌های حفاظت جریان از فاکتورهای اصلی در زمان خرید دستگاه است.
ظرفیت توان که متناسب با مجموع بار تجهیزات مشخص می شود، فناوری ساخت،نوع تابلو و ابعاد جهت هماهنگی فیزیکی با محل نصب، کشور سازنده، دامنه جبران سازی ولتاژ، کیفیت ساخت، گواهینامه ها و تاییدیه ها هم از دیگر مواردی هستند که در زمان خرید استابلایزر باید مورد توجه قرار بگیرند. در زمان خرید، مشخصات دستگاه خود را در نظر داشته باشید و استابلایزر سه فاز متناسب با آن را خریداری کنید.

سوالات متداول درباره استابلایزر سه فاز

  • آیا استابلایزر سه فاز برای تجهیزات پزشکی ضروری است؟

بله، این دستگاه برای نگهداری جریان پایدار و پیشگیری از خرابی تجهیزات پزشکی بسیار ضروری است زیرا بیشتر این تجهیزات نسبت به نوسانات برق حساس هستند.

  • کدام نوع استابلایزر سه فاز برای صنعت مناسب ‌تر است: سروو، استاتیک یا رله‌ ای؟ 

استابلایزر سروو برای بارهای صنعتی حساس مناسب است زیرا از لحاظ دقت و پایداری بهترین عملکرد را دارد. در مقابل استابلایزر استاتیک یا رله ای مقرون به صرفه تر هستند و جهت مصارف عمومی مناسب هستند.

  • چطور ظرفیت مناسب استابلایزر سه فاز را انتخاب کنیم؟

ظرفیت این دستگاه بر پایه جمع توان مصرفی تجهیزات متصل انتخاب می شود که همراه با یک حاشیه ایمنی 20 تا 30 درصد می باشد.

  • آیا نصب استابلایزر سه فاز نیاز به متخصص دارد؟

بله، نصب این دستگاه توسط تکنسین با تجربه صورت پذیرد زیرا به تنظیمات اولیه نیاز دارد و باید به شبکه برق متصل شود.

  • آیا استابلایزرهای سه فاز قابل استفاده در مصارف خانگی هستند؟

استفاده در منزل هایی ک ورودی برق آنها سه فاز است مثل ساختمان های بزرگ و ویلاها مجاز است اما در خانه های با ورودی برق تکفاز توصیه نمی شود.

  • اگر یکی از فازها قطع شود، استابلایزر سه فاز چه واکنشی نشان می‌دهد؟

این دستگاه ها اکثرا دارای سیستم قطع اضطراری (Protection Relay)  هستند که اگر یکی از فاز ها قطع شد، سیستم را خاموش می کنند. بعضی از آنها قابلیت ارتباط با سیستم مانیتورینگ صنعتی را نیز دارند.

استابلایزر سه فاز

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید