دسته بندی

خرید آنلاین استارتر و ایگنایتور به صورت خرده و عمده

کالاهای موجود
مشاهده فیلترها

لامپ‌ها برای روشن شدن باید به منبع تغذیه وصل شده و توسط کلید برق، خاموش و روشن شوند. در واقع اکثر لامپ‌هایی که امروزه در منازل و ساختمان‌ها می‌بینم از این نوع هستند. اما لامپ‌های فلورسنت یا مهتابی و برخی لامپ‌های گازی، مانند بخار سدیم و متال‌هالید برای روشن شدن، به یک وسیله برقی نیاز دارند که به آن استارت لامپ یا استارتر لامپ می‌گویند. در ادامه این مقاله با استارت، ایگنیتور و کاربرد آن‌ها آشنا می‌شوید.

خرید ایگنیتور

استارتر لامپ چیست؟

استارتر لامپ از جمله تجهیزات برقی محسوب می‌شود که هدف آن کمک به روشنایی لامپ‌های مهتابی است. در واقع استارت لامپ درست مثل یک کلید زمان‌دار عمل می‌کند و تا وقتی که لامپ مهتابی روشن نشود، استارتر باز و بسته خواهد شد. پس با این حساب می‌توان گفت استارتر لامپ را در مدار روشنایی مهتابی قرار می‌دهند تا جریان مناسبی را برای رشته‌های مهتابی به وجود آورد.

این ابزار دو الکترود دارد که با خم شدن یکی از آن‌ها و تماسی که با دیگری پیدا می‌کند، موجب بسته شدن سوئیچ و عبور جریان از استارت مهتابی می‌شود. با عبور جریان، مفتول‌هایی که در انتهای لوله هستند، گرم شده و الکترون‌ها به طرف گازهای درون لامپ مهتابی پخش می‌شوند. پس از خاموش شدن لامپ، الکترودهایی که درون استارت وجود دارند، خنک شده، از یکدیگر فاصله می‌گیرند و برای 2 ثانیه سوئیچ را باز می‌کنند. در این مرحله جریان درون لامپ مهتابی از بین می‌رود.

استارتر لامپ را به طور خلاصه می‌توان اینطور تعریف کرد: «سوئیچ زمان داری که تا زمان جرقه زدن و روشن شدن مهتابی باز و بسته می‌شود. همچنین تقویت و راه‌اندازی مدار لامپ را برعهده دارد.»

نحوه کار کردن استارت لامپ

با وارد شدن اولین جریان برق به اتصال فلورسنت، الکترودها گرم و لامپ روشن شده و جریان الکتریسته به واسطه استارت لامپ به دیگر اتصالات منتقل می‌شود.

به طور کلی نحوه کار استارت لامپ به این صورت است که با فشار دادن سوئیچ، به علت یونیزه نشدن گاز درون مهتابی، جریان از آن عبور نمی‌کند. برای یونیزه شدن لازم است جریان بتواند از رشته‌های مهتابی عبور کند. برای این کار به استارت لامپ نیاز داریم.

استارتر لامپ از یک خازن و یک لوله پر شده از گاز (نئون یا ارگون) ساخته می‌شود. استارتر‌ها دو ترمینال دارند. وظیفه ترمینال استارتر، اتصال برق به دیگر مدارات است. همچنین استارتر لامپ استوانه ی شکل بوده و به صورت موازی روی لامپ فلورسنت (مهتابی) قرار می‌گیرد.

قیمت استارتر

علت چشمک زدن استارتر و مهتابی چیست؟

چنانچه رشته‌های لامپ در اولین چرخه، به حد کافی گرم نشوند، لوله فلورسنت روشن نخواهد شد. در نتیجه چرخه با بسته شدن مدار و گرم شدن مجدد فلورسنت تکرار شده و حالت چشمک زن را ایجاد می‌کند. البته اصولا برای روشن کردن لوله فلورسنت و مهتابی چندین چرخه لازم است.

چنانچه مدت زیادی از ساخت استارتر و یا لوله مهتابی گذشته باشد، کارایی مهتابی مناسب نبوده و شروع به چشمک زدن می‌کند.

انواع استارتر لامپ موجود در بازار

بر روی استارت لامپ، وات آن نوشته شده است که بهترین راه برای تشخیص نوع استارت است. لازم به ذکر است بین وات استارتر لامپ و طول لوله مهتابی ارتباط مستقیم وجود دارد.

استارات مهتابی S2

این نوع استارت در بین ولتاژهای 110 تا 130 ولت می‌تواند یک لامپ را روشن کرده و بین ولتاژ 220 تا 240 ولت توانایی روشن نمودن دو لامپ را دارد. استارتر S2 کاربردی ترین نوع استارت لامپ است.

استارت مهتابی S10

استارت لامپ "اس 10" می‌تواند از لامپ‌هایی با توان 4 تا 65 وات پشتیبانی کند و همچنین در دمای 10- تا 80 درجه سانتی گراد مقاوم است.

استارت مهتابی 40 وات

این نوع استارت می‌تواند در دمای 20- تا 80 درجه سانتی گراد کار کند.

استارت لامپ‌های گازی متال‌هالید خیاری و بخار سدیم

خرید استارتر

زمان مناسب برای تعویض استارتر لامپ

هر وسیله برقی از جمله استارتر لامپ، در برخی شرایط، نیاز به تعویض دارد. مهمترین نشانه‌های لازم برای تعویض استارت لامپ شامل موارد زیر می‌شود:

  • چشمک زدن مهتابی
  • روشن نشدن لامپ مهتاب
  • وجود روشنایی و نور در یک طرف مهتابی
  • تاخیر چندین ثانیه در روشن شدن لامپ

استارتر برای کدام لامپ‌ها لازم است؟

  • لامپ مهتابی و فلورسنت
  • لامپ گاز بخا سدیم
  • لامپ گازی متال‌هالید

ایگنیتور چیست؟

ایگناتور در واقع همان استارتر لامپ در لامپ‌های فلورسنت یا مهتابی است. با این تفاوت که برای لامپ‌های گازی کاربرد دارد. برای روشن کردن لامپ گازی، ولتاژی بیشتر از ولتاژ نامی تغذیه لازم می‌باشد. در نتیجه از ایگنیتور کمک می‌گیرند. ایگنیتور می‌تواند در دامنه مشخص، ولتاژ جرقه ای ایجاد کرده و لامپ گازی را روشن کند.

می توان گفت ایگنیتور از المان‌های ساخته شده است که وظیفه تولید ولتاژ فراوان در زمان راه‌اندازی را دارند.

در واقع برای راه‌اندازی این لامپ‌ها از خازن، چوک و ایگنیتور استفاده می‌کنند. ولتاژی که توسط ایگنیتور فراهم می‌شود، برای لامپ‌های کمتر از 100 وات، 2 کیلو ولت و برای لامپ‌های بیشتر از 100 وات، 5 کیلو ولت است.

خرید ایگنیتور

نحوه کار ایگنیتور

برای روشن شدن لامپ‌های گازی به جرقه زن با دامنه مشخص نیاز است که این کار توسط ایگنیتور صورت می‌گیرد. لامپ‌های گازی را می‌توان با ایجاد ولتاژ ضربه ای، با دامنه بیشتر از ولتاژ نامی روشن کرد. ولتاژ ضربه ای توسط ایگنیتور یا جرقه زن تامین می‌شود.

در واقع ایگنیتور در لامپ‌های گازی به وسیله اعمال ولتاژ زیاد، در الکترود لامپ‌ها جرقه ایجاد می‌کند. با اعمال ولتاژ زیاد، یون‌های فلزی که روی الکترود لامپ قرار دارند، یونیزه شده و بین الکترودها، اتصال الکتریکی ایجاد می‌کنند. پس از روشن شدن لامپ، مسیر جریان بسته شده و قسمتی که جرقه تولید می‌کرد حذف خواهد شد و دیگر جرقه تولید نمی کند.

انواع ایگنیتور

تقسیم بندی ایگنیتور بر اساس سیم صورت گرفته است که عبارتند از:

ایگنیتور سه سیم:

ایگنیتور سه سیم برای راه‌اندازی لامپ‌های متال‌هالید (35-400 وات) و بخار سدیم (70-400وات) کاربرد دارد.

ایگنیتور دو سیم:

ایگنیتور دو سیم برای راه‌اندازی لامپ‌های 70 تا 400 وات سدیم و 35 تا 400 وات متال‌هالید استفاده می‌شود. این ایگنیتورها از نظر عملکردی با یکدیگر تفاوت ندارند و کاربرد آن‌ها به مشخصات لامپ وابسته است.

خرید استارت لامپ و ایگنایتور لامپ

اگرچه امروزه لامپ‌های کمی وجود دارند که نیاز به استارت و ایگنیتور داشته باشند اما این لامپ‌ها به دلیل نور خوبی که پخش می‌کنند هنوز هم هر پرطرفدار هستند .در نتیجه همچنان استارت و ایگنیتور در بازار موجود است. برایی خرید آن‌ها می‌توانید به صورت حضوری و غیر حضوری( آنلاین) اقدام به خرید کنید.

انواع استارتر

قیمت استارت و ایگنیتور چقدره؟

قیمت این تجهیزات برقی به نوع آن و برند شرکت سازنده بستگی دارد. اما در حالت کلی از قیمت زیادی برخوردار نیستند. برای آگاهی از قیمت استارت و ایگنیتور می‌توانید به سایت‌های که در زمینه الکتریک و فروش تجهیزات برقی فعالیت می‌کنند، مراجعه نمایید.

سخن پایانی

استارت لامپ و ایگنیتور یک نوع تجهیزات الکتریکی هستند که وظیفه راه‌اندازی لامپ‌های مهتابی و لامپ‌های گازی را دارند. از آنجا که لامپ‌های فلورسنت و گازی را نمی‌توان به طور مستقیم به شبکه برق شهری وصل کرد، در نتیجه برای راه‌اندازی آن‌ها استارتر یا ایگنیتور لازم است. ما در این مقاله شما را به طور مختصر با استارت لامپ‌های فلورسنتی و ایگنیتور برای لامپ‌های گازی آشنا کردیم. امیدواریم خواندن این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید