دسته بندی

قیمت روشنایی سنج

مشاهده فیلترها

روشنایی سنج

در هر فضا یا هر سطحی از یک محیط، مقداری از بازتاب نور وجود دارد که شدت روشنایی آن جسم را نشان می‌دهد. در بسیاری از صنایع و فعالیت‌ها، مانند معماری و طراحی دکوراسیون داخلی برای تنظیم نور محیط، یا در کشاورزی برای اندازه‌گیری نور مورد نیاز گیاهان گلخانه‌ای، یا در صنایع فیلم و عکاسی برای سنجش نور محیط و کنترل نور برای ضبط، یا در تحقیقات علمی بررسی نور، کاربرد دارد.
روشنایی سنج کارکرد جالب و شیوه اندازه‌گیری خاصی داشته که واحد اندازه‌گیری آن لومن بر متر مربع یا لکس می‌باشد. این وسیله طوری طراحی شده است تا نور را مطابق با حساسیت‌های چشم انسان اندازه‌گیری کند و آن را بر اساس رایج‌ترین منحنی پاسخ نوری فتوپیک بررسی کند. این شیوه باعث می‌شود تا دستگاه نورسنج، نوری که ما درک می‌کنیم را منعکس کند.

روشنایی سنج

روشنایی سنج یا لوکس متر چگونه کار می کند؟

 هر دستگاه نورسنج از اجزای پایه‌ای تشکیل شده است که وظیفه انجام نورسنجی را دارند. این مسئله طبق مراحل زیر دنبال می‌شود:

  • حسگرها: در ابتدایی‌ترین مرحله و بخش یک نورسنج، حسگرها قرار دارند که از سلول‌های فوتو تشکیل شده‌اند. سلول‌های فوتو انواع مختلفی دارند که سلول سیلیسیم یا فتودیودهای CCD از رایج‌ترین آن‌هاست. از این حسگرها برای تبدیل نور به جریان الکتریکی استفاده می‌شود؛ به طوری که حسگر نزدیک‌ترین حساسیت را به حساسیت چشم انسان داشته باشد.
  • مدار تقویت‌کننده: در اغلب دستگاه‌های سنجش، بخشی یا قطعه‌ای وجود دارد که داده تولید شده توسط حسگر و عضو سنجش را تقویت کند، زیرا سیگنال الکتریکی تولید شده توسط حسگرها معمولاً ضعیف و غیرقابل بررسی است. تقویت‌کننده‌ها برای تشدید ولتاژ یا جریان الکتریکی تولید شده در مدار قرار می‌گیرند تا سیگنال الکتریکی را به یک داده قابل بررسی تبدیل کنند.
  • مبدل آنالوگ به دیجیتال: سیگنال تقویت شده به بخش بعدی انتقال پیدا می‌کند. در این بخش، سیگنال دریافتی به حالت دیجیتال تبدیل می‌شود تا بتوان آن را بر صفحه مانیتور دستگاه نمایش داد یا آن را به واحدهای بعدی برای بررسی یا تغییر در مقدار نور منتقل کرد. این واحد که ADC نام دارد، سیگنال الکتریکی را به یک مقدار دیجیتال تبدیل می‌کند.
  • واحد کالیبراسیون و نمایش: برای افزایش یا انسجام دقت اندازه‌گیری، دستگاه‌های روشنایی‌سنج در بازه‌های مشخص کالیبره می‌شوند. کالیبراسیون معمولاً بر اساس استانداردهایی مانند استانداردهای بین‌المللی( استانداردهای نمره‌دهی NIST) عمل می‌کند. در نهایت، مقدار محاسبه‌شده در صفحه نمایش دیجیتال یا آنالوگ به نشان داده می‌شود.

بررسی انواع روشنایی سنج ها

 روشنایی سنج‌ها در دو مدل تولید و به بازار عرضه می‌شوند:

  • دستگاه‌های دستی: این نوع نورسنج‌ها معمولاً کوچک و قابل حمل هستند و برای استفاده‌های روزمره مانند عکاسی یا ارزیابی نور محیط مناسب‌اند.
  • دستگاه‌های حرفه‌ای: مجهز به امکانات داده‌برداری و ذخیره‌سازی، مناسب برای ارزیابی دقیق در پروژه‌های معماری، ارتباطات نوری، طراحی‌های داخلی و آزمایش‌های علمی.

لیست قیمت روشنایی‌سنج

روشنایی‌سنج، مانند هر ابزار صنعتی دیگری، از نوسانات بازار تأثیر گرفته و قیمت ثابتی ندارد. ضمن اینکه عواملی مانند برند تولیدکننده، برد عملکرد دستگاه، دقت عملکرد و کیفیت دستگاه در قیمت نهایی آن مؤثرند. به همین دلیل، ارائه قیمت روشنایی‌سنج به‌صورت ثابت ناممکن است. با این حال ما در زیر به عوامل موثر بر قیمت روشنایی‌سنج اشاره کردیم:

  1. نوسانات کلی بازار: قیمت روشنایی‌سنج از تغییرات قیمت مواد اولیه پلیمری، پتروشیمی، شیمیایی و... تاثیر می‌پذیرد.
  2. گارانتی: ارائه خدمات پس از فروش می‌تواند در قیمت این دستگاه صنعتی موثر باشد.
  3. کیفیت: مواردی مانند کسب استانداردها، داشتن گارانتی و برند تولیدکننده معتبر از نشانه‌های کیفیت خوب هستند. با افزایش کیفیت، قیمت محصول نیز افزایش پیدا می‌کند.

با این حال شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت دقیق روشنایی‌سنج و بهره‌مندی از شرایط ویژه خرید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

روشنایی سنج

خرید روشنایی سنج با بهترین قیمت

هنگام خرید روشنایی‌سنج، با توجه به نکات زیر، خرید خود را بهبود ببخشید.

  • نوع سنسور و حساسیت نوری: سنسورهای سیلیکونی فوتودیود یا ترموپایل، بسته به مدل دستگاه، توانایی تشخیص نور در محدوده‌های مختلف را دارند. با توجه به نیاز خود یکی از این دو مدل را انتخاب کنید. ضمن اینکه حساسیت طیفی دستگاه باید متناسب با نور مرئی باشد (حدود ۳۸۰ تا ۷۸۰ نانومتر) تا اندازه‌گیری دقیقی صورت گیرد.
  • دقت و صحت اندازه‌گیری: میزان خطای دستگاه معمولاً در مشخصات ذکر شده است؛ مدل‌هایی با خطای کمتر از ±۲٪ دقت بالاتری دارند که می‌توانند برای اندازه‌گیری‌های حساس مناسب‌تر باشند.
  • امکان کالیبراسیون دستی یا خودکار: برای حفظ دقت اندازه‌گیری در طول زمان، توجه داشته باشید که دستگاه مورد نظر شما امکان کالیبراسیون خودکار و تنظیم را داشته باشد.
  • محدوده اندازه‌گیری نور: بررسی حداقل و حداکثر شدت نوری که دستگاه قادر به اندازه‌گیری آن است (به طور مثال 0 تا 2000 لوکس) مهم است.

اگر در محیط‌های کم‌نور یا پرنور کار می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که دستگاه بازه مناسبی دارد.

  • واحدهای اندازه‌گیری: برخی مدل‌ها علاوه بر لوکس، واحدهای دیگری مانند فوت‌کاندل را نیز اندازه‌گیری می‌کنند که برای تطبیق با استانداردهای مختلف مفید است.
  • سرعت پاسخ‌دهی و قابلیت تنظیم: دستگاه‌هایی با زمان پاسخ‌دهی سریع برای اندازه‌گیری‌های لحظه‌ای و محیط‌های متغیر مناسب‌تر هستند. با توجه به فعالیت خود می توانید دستگاهی با سرعتی مناسب انتخاب کنید. ضمن اینکه مدل‌هایی که امکان تنظیم نرخ نمونه‌برداری دارند کاربردهای تخصصی‌تری داشته و می‌توانند مفید‌تر باشند.
  • حافظه داخلی و قابلیت ذخیره داده: برخی مدل‌ها دارای حافظه داخلی برای ذخیره داده‌ها و انتقال آن‌ها به رایانه یا گوشی هستند که شما می توانید از این قابلیت برای بررسی داده ها در کامپیوتر استفاده کنید. توانایی اتصال به USB یا بلوتوث برای ذخیره و پردازش اطلاعات از ویژگی‌های کاربردی‌تر روشنایی‌سنج محسوب می‌شود.
  • برند و گارانتی: برند یک دستگاه از مهمترین نشانه‌های کیفیت آن است. برای اطمینان از کیفیت محصول خود، آن را از مراجع معتبر و از برندهای شناخته شده خریداری کنید تا از عملکرد بهینه دستگاه خود در طول زمان مطمئن باشید. ضمن اینکه، محصولاتی که گارانتی دارند، گزینه‌های مناسب‌تری برای خرید هستند.

سوالات متداول هنگام خرید روشنایی سنج

  1. روشنایی‌سنج چیست؟ دستگاهی بریا بررسی انعکاس و شدت روشنایی یک محیط یا جسم است.
  2. قیمت روشنایی‌سنج چقدر است؟ قیمت این دستگاه بسته به عوامل متعددی تغییر می‌کند که شما می‌توانید برای اطلاع از مقدار دقیق آن با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید