سیلندر (جک) پروفیلی (DNC) پنوماتیک
سیلندر پروفیلی (DNC) پنوماتیک
سیلندر پروفیلی ( DNC ) پنوماتیک یکی دیگر از انواع سیلندرهای پنوماتیک قوی و پرکاربرد است. این نوع سیلندر یا جک مانند دیگر سیلندرها، به کمک فشار هوا کار میکند. به این صورت که هوای فشرده شده را وارد سیلندر کرده و موجب حرکت رو به جلو شفت داخل پیستون میشود.
سیلندر پروفیلی با توجه به خصوصیات و ویژگیهایی که دارد، برای مصارف صنعتی در بین ایرانیان بسیار پرطرفدار است. ما در این مقاله شما را با تا حدودی با سیلندر پروفیلی پنوماتیک و خصوصیات آن، آشنا خواهیم کرد.
سیلندر پروفیلی ( DNC ) پنوماتیک
سیلندر پروفیلی ( DNC ) پنوماتیک را مطابق با استاندارد جهانی ایزو 15552 تولید میکنند. بدنه این جک ساخته شده از آلومینیوم یکپارچه است. به همین دلیل نسبت به سایر سیلندرها ظاهر بسیار زیبا و مقاوم دارد.
بر روی بدنه این سیلندر، شیارهایی را ایجاد کردهاند که امکان نصب سنسور موقعیت را، بسیار آسان کرده است. در هر دو سمت سیلندر دی ان سی، کوسن قابل تنظیمی وجود دارد که موجب ایمنی، روان شدن و صدای کم دستگاه میشود. در این نوع از سیلندر، یاتاق خود روانکننده نیز تعبیه شده است.
انواع سیلندر پروفیلی ( DNC ) پنوماتیک
انواع مختلف سیلندرهای پروفیلی پنوماتیک در بازار عبارتند از:
سیلندر پروفیلی یک طرفه (تک کاره)
سیلندر یک طرفه همانطور که از نامش معلوم است، تنها از یک سمت امکان حرکت دارد. به این شکل که هوا یا گاز فشرده، از یک طرف وارد پیستون شده و آن را به حرکت در میآورد. در این نوع سیلندر برای بازگرداندن هوا از فنر استفاده میکنند. بعد از خروج و تخلیه هوا، پیستون و میله به حالت اولیه خود برمی گردند. از سیلندر یک طرفه پروفیلی اغلب برای پرتاب کردن، جدا نمودن قطعه از قالب، پرس کردن قطعهها، فشرده نمودن و ساخت گیره استفاده میکنند.
لازم به ذکر است نوعی سیلندر پروفیلی یک طرفه در بازار وجود دارد که در آن از فنر برای بازگرداندن هوا کمک نمی گیرند. بلکه نیروی دیگری مانند وزن قطعات در آن کاربرد دارد.
سیلندر پروفیلی دو طرفه (دو کاره)
در این نوع از سیلندرهای پروفیلی (DNC) پنوماتیک، امکان حرکت از دو طرف وجود دارد. یعنی در حالت رفت و برگشت، شفت و پیستون میتوانند کار کنند.
در این دسته از سیلندرها، دو سوراخ معادل ورودی و خروجی روی آن قرار دارند که حرکت رفت و برگشت به وسیله فشار هوا ( هوای فشرده) را امکان پذیر میکنند. برخی از سیلندرهای دو کاره، مجهز به میله پیستون یا شفت دو طرفه هستند و موجب بیرون آمدن شفت از دو طرف سیلندر شده، از هر دو سمت امکان کار کردن دارند.
در سیلندرهای دو کاره که میله پیستون آنها دو طرفه است، نیرو یا انرژی هر دو سمت یکسان است. اما در سیلندرهای دو کاره با یک میله پیستون، نیروی رفت و برگشت با یکدیگر اختلاف دارد. زیرا در اثر اتصال میله پیستون به پیستون، مقداری از سطحی که باید تحت فشار قرار بگیرد از بین میرود.
خصوصیات سیلندر پروفیلی (DNC) پنوماتیک
برای بررسی مشخصات و خصوصیات این نوع سیلندر پنوماتیک باید موارد زیر را بررسی کرد:
کورس سیلندر
فاصله ما بین اولین نقطه حرکت میل پیستون یا سیلندر تا نقطه پایانی حرکت را، کورس میگویند. کورس را براساس میلی متر میسنجند. براساس نوع سیلندر، کورس از 1 تا 2000 میلی متر وجود دارد.
قطر میل پیستون
قطر میل پیستون سیلندر دی ان سی، از 32 تا 150 میلی متر است. هرچقدر قطر کم باشد امکان خمیدگی و شکسته شدن میل پیستون بالا تر میرود. در نتیجه بهتر است اندازه کورس و قطر با یکدیگر متناسب باشند. در حقیقت سایز میل پیستون بر روی عملکرد سیلندر تاثیر قابل توجهی دارد.
ضربه گیر سیلندر
هنگامی که سیلندر پنوماتیکی کار میکند، لازم است قبل اتمام کار برای جلوگیری از ضربه خوردن و خراب شدن قطعات، سرعت پیستون کم شود. در غیر این صورت علاوه بر خرابی قطعهها، امکان آسیب دیدن خود سیلندر یا حتی یک دستگاه پنوماتیک دیگر نیز وجود دارد. برای جلوگیری از این اتفاق در دوسمت سیلندر از در پوش ضد ضربه استفاده میکنند.
ویژگی سیلندر پروفیلی (DNC) پنوماتیک
- کورس 25 تا 300 میلی متر
- قطر 32، 40، 50، 63، 80، 150و 100 میلی متر
- فشار کاری 1 تا 9 بار
- بدنه ساخته شده از آلومینیوم یکپارچه و پوشش آندایز
- شفت فولادی با پوشش کروم
- توانایی کار در دمای 10- تا 80 درجه سانتی گراد
- مجهز بودن پیستون به پیکنگ در دو سمت
- مجهز بودن پیستون به یاتاقان مرکزی
- مجهز به ضربه گیر قابل تنظیم
- پیستون مگنت دار
- مقاومت بالا
- عملکرد دو طرفه
کاربرد سیلندر پروفیلی (دی ان سی) پنوماتیک
از این نوع سیلندر میتوان در اغلب صنایع از جمله موارد زیر استفاده کرد:
- در خط تولید کارخانه لبنیات
- خط تولید ایران خودرو
- خط تولید کارخانه ساخت کاشی و سرامیک
- خط تولید ماشین سازی
- و ...
سخن پایانی
معمولا بر روی انواع سیلندر از جمله سیلندر پروفیلی پنوماتیک، علامتهای وجود دارد که خرید را برای افراد آسان میکند. برای تشخیص نوع سیلندر بهتر است به این علامتها دقت کنید. اولین چیزی که روی سیلندر حک شده نام مدل است. سپس با فاصله خیلی کم اندازه قطر و اندازه کورس را نیز درج کردهاند. وجود حرف A، مگنت دار بودن سیلندر و حرف P، ترمز ثابت را نشان میدهد. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
شما هم میتوانید در مورد این کالاها نظر بدهید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید