دسته بندی

قیمت کنتاکتور تک فاز

کنتاکتور تک فاز

انتخاب صحیح و درست یک کنتاکتور براساس نیازهای فنی موجود در صنعت شما، موجب افزایش بهره‌وری، ایمنی کارگاهی و البته طول عمر تجهیزات صنعتی شما خواهد شد. بنابراین، هزینه ناچیز اما درست شما برای خرید کنتاکتور تک فاز از نید صنعت می‌تواند نوعی بیمه صنعتی برای شما به حساب آید.
برای آنکه قطع و وصل ایمن و مطمئنی در مدارهای الکتریکی رخ دهد، قطعاً وجود یک کلید الکترومغناطیسی تک فاز که به آن کنتاکتور تک فاز گفته می‌شود، ضروری است. در این صورت است که می‌توان مطمئن بود ضرر و زیان زیادی در اثر نوسان جریان الکتریکی به مدار و دستگاه‌های موجود در کارگاه و صنعت شما وارد نخواهد شد.
در این محتوای نسبتاً جامع سعی می‌کنیم به کنتاکتورهای تک فاز، ویژگی‌ها، چگونگی عملکرد آنها، مزایا و معایب آنها و البته در حد امکان نکاتی که باید در هنگام خرید و چگونگی نگهداری از آنها در نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت.

کنتاکتور تک فاز

ویژگی‌ها و مشخصات فنی لازم برای خرید کنتاکتور تک فاز

  • ولتاژ بوبین: ولتاژ بوبین کنتاکتور باید با ولتاژ شبکه برق مورد استفاده شما حتماً سازگار باشد؛ مثلاً اگر شما از ولتاژ ۲۲۰ ولت متناوب استفاده می‌کنید، نباید از یک کنتاکتور با ولتاژ ۲۴ ولت مستقیم بهره ببرید.
  • ظرفیت جریان: جریان نامی یک کنتاکتور که معمولاً در ادامه اسم آن می‌آید (مثلاً می‌گوییم کنتاکتور ۲۵ آمپر) باید متناسب با جریان مصرفی تجهیزات شما انتخاب گردد؛ چرا که لازم است در ابتدا پاسخگوی نیاز شما باشد و در عین حال مانع وارد شدن هزینه بیش از نیاز به شما گردد.
  • تعداد و نوع کنتاکت‌ها: تعداد و نوع کنتاکت‌ها که معمولاً شامل کنتاکت‌های NO (باز) و NC (بسته) می‌شود، باید متناسب با نیاز شما در مدار مشخص و انتخاب گردد.
  • توان تحمل بار: این ویژگی مشخص می‌کند که یک کنتاکتور در مدار شما چه مقدار بار مقاومتی یا القایی را می‌تواند برای شما مدیریت کند.
  • استاندارد و گواهینامه‌های اخذ شد: استانداردهایی مانند استانداردهای بین‌المللی IEC یا استانداردهای اروپایی (CE) و گواهینامه‌های ایمنی مانند CE و UL می‌تواند نشان از عملکرد بهتر و ایمنی بالاتر باشد.
  • طول عمر مکانیکی و الکتریکی: به استناد گواهی‌های اخذ شده و البته شهرت برندینگ کنتاکتورها در بازارهای صنعتی، می‌توان نمونه‌های مطمئن‌تر را انتخاب نمود.
  • نوع نصب: کنتاکتورها به هفت شکل می‌توانند در صنعت نصب گردند که شما باید متناسب با نیاز خود نوع آنها را انتخاب کنید و به کار بگیرید؛ البته آنها به دو صورت کلی ریلی و پیچی دسته‌بندی می‌شوند. بسته به نیاز شما، می‌توان آنها را بر روی ریل‌ها، صفحات دستگاه‌ها، پایه‌ها، شاسی‌ها، دیوارها و به شکل ماژولار نیز نصب نمود.
  • سازگاری با تجهیزات جانبی: به دلایل مختلفی از جمله تجهیزات جانبی که می‌توانند شامل رله‌های کمکی، مدارشکن‌ها، محافظ‌های اضافه بار، تایمرها، نشانگرهای وضعیت و سایر ماژول‌ها باشد، می‌بایست سازگاری کنتاکتورها با تجهیزات جانبی مورد استفاده تطابق داده شود تا از سازگاری آنها با یکدیگر اطمینان حاصل شود.

در خرید کنتاکتور تک فاز، به ویژه در خرید آنلاین کنتاکتور تک فاز، باید موارد بالا را در نظر بگیرید و توجه داشته باشید که قیمت کنتاکتور تک فاز بسیار وابسته به کیفیت پارامترهای اشاره شده در متن بالا دارد.

چگونگی کارکرد کنتاکتور تک فاز

اساس کارکرد آنها بر مبنای نیروی الکترومغناطیسی است. در واقع، این دستگاه از دو بخش اصلی یعنی بوبین و هسته متحرک و ثابت تشکیل شده است که با ایجاد میدان مغناطیسی در بوبین، نیروی جاذبه ایجاد شده بین هسته متحرک و ثابت باعث می‌شود تا هسته متحرک به سمت هسته ثابت جذب شود.
بسته به اینکه در حالت عادی کنتاکت ما باز یا بسته است، با قطع جریان الکتریکی در بوبین، میدان مغناطیسی از بین می‌رود و در نتیجه جابجایی هسته متحرک، وضعیت کنتاکت‌ها تغییر می‌کند و در نتیجه کنتاکتور به وظیفه خود عمل می‌کند.

کاربرد کنتاکتور تک فاز

نمونه‌های تک فاز این دستگاه به دلیل گستردگی استفاده از جریان تک فاز در زندگی روزمره و صنعت، می‌توانند کاربردهای وسیعی داشته باشند؛ از جمله: کنترل روشنایی، کنترل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، استفاده در تابلوهای برق صنعتی و ساختمانی، استفاده در لوازم خانگی، استفاده در ماشین آلات صنعتی کوچک و کنترل موتورهای تک فاز.

نصب و نگهداری کنتاکتور تک فاز

در خصوص نصب و نگهداری کنتاکتور، در ابتدا باید بر اساس نوع نیاز و محل نصب، نوع پیچی یا ریلی آن انتخاب شود؛ سپس با توجه به تجهیزات جانبی مورد استفاده در مدار الکتریکی، مواردی مانند فیوز و اتصالات مناسب برای آنها تعبیه گردد. ضمناً باید به طور دوره‌ای عملکرد کنتاکتور را با وصل و قطع کردن مدار بررسی کرده و از تمیز بودن کنتاکت‌ها ضمن بازرسی ظاهری کلی کنتاکت اطمینان حاصل نمود.

مزایا و معایب استفاده از کنتاکتور تک فاز

اگر شما به دنبال ایمنی بالا، کنترل از راه دور و اتوماسیون صنعتی در کارگاه یا صنعت خود می‌باشید و در عین حال طول عمر زیاد و حفاظت صنعتی نیز نیاز دارید، بهتر است از کنتاکتورها در مدارهای الکتریکی خود استفاده کنید.
در صورتی که از آنها به طور صحیح استفاده شود، دارای طول عمر بالا و البته عملکرد قابل اعتماد و بدون نقصی را برای مدت زیادی در اختیار شما قرار خواهند داد. این موضوع علاوه بر آنکه می‌تواند به بهره‌وری کارگاهی شما کمک کند، موجب افزایش ایمنی کارگاه شما نیز خواهد شد.
در صورتی که شما بر اساس طراحی صنعتی از این ابزار بهره ببرید و مقادیر محاسباتی و مهندسی را در استفاده از آنها لحاظ کنید با فرض استفاده از یک برند معتبر دارای معایب خاصی نبوده و از پایداری جریان در مدار شما محافظت خواهد نمود.

قیمت کنتاکتور تک فاز

تفاوت کنتاکتور تک فاز و کنتاکتور سه فاز

اگرچه کنتاکتورهای تک فاز و سه فاز هر دو برای کنترل جریان الکتریکی استفاده می‌شوند، اما تفاوت‌های قابل توجهی در حوزه عملکردی، کاربردی و طراحی آنها وجود دارد. به عنوان مثال، کنتاکتورهای تک فاز برای سیستم‌های تک فاز طراحی شده و تنها یک فاز را می‌توانند کنترل کنند؛ پس در سیستم‌های خانگی، سیستم‌های تجاری کوچک و دستگاه‌هایی که با برق تک فاز کار می‌کنند، کاربرد دارند؛ در حالی که کنتاکتورهای سه فاز می‌توانند در سیستم‌های صنعتی و دستگاه‌های با توان بالا به کار گرفته شوند.
ضمناً کنتاکتورهای تک فاز برای ولتاژهای معمولاً پایین به کار گرفته می‌شوند؛ در حالی که نوع سه فاز آن برای ولتاژهای بالاتر به کار می‌رود. ضمن اینکه جریان نامی عبوری از نمونه‌های تک فاز معمولاً تا ۶۳ آمپر می‌باشد؛ در حالی که انواع سه فاز آن معمولاً از ۱۰ آمپر تا چند صد آمپر کاربرد دارند و مناسب برای بارهای سنگین و صنعتی هستند.
ضمناً باید توجه داشته باشید که نمونه‌های تک فاز کوچکتر و سبک‌تر بوده و مناسب برای فضاهای محدود هستند؛ در حالی که نمونه‌های سه فاز بزرگتر و سنگین‌ترند و نیاز به فضای بیشتری برای نصب دارند.
علاوه بر این، نمونه‌های تک فاز به طور ساده‌تری سیم‌کشی و نصب می‌شوند؛ در حالی که نمونه‌های سه فاز دارای پیچیدگی بیشتری هستند.

خرید آنلاین کنتاکتور تک فاز و قیمت کنتاکتور تک فاز

برای خرید آنلاین تجهیزات صنعتی، شما با جستجوی کلیدواژه‌ها، سپس بررسی مشخصات فنی، در ادامه مقایسه قیمت‌ها و همچنین بررسی نظرات و امتیازات کاربران در فروشگاه‌های مختلف، می‌توانید ضمن تماس با فروشنده و یا حتی با بررسی بازار فیزیکی، اقدام به خرید حضوری یا خرید آنلاین کنتاکتور تک فاز نمایید.
اما ما در بازار لوازم و تجهیزات صنعتی نید صنعت، با تخصص و سابقه‌ای که در حوزه تهیه تجهیزات و لوازم صنعتی داریم، می‌توانیم بهترین محصولات را از بهترین برندها با کمترین قیمت به صورت آنلاین در اختیار شما بگذاریم. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت کنتاکتور تک فاز و همچنین خرید آنلاین کنتاکتور تک فاز از سایت ما با اطمینان خاطر اقدام نمایید. ضمناً در صورتی که نیازمند تهیه سایر ابزارها و تجهیزات صنعتی هستید، می‌توانید در کمترین زمان ممکن آنها را از سایت نید صنعت با کمترین قیمت ممکن تهیه فرمایید.

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید