دسته بندی

الکتروموتور سه فاز

کالاهای موجود
مشاهده فیلترها

الکتروموتور سه فاز

به جرات میتوان گفت الکتروموتور بخش جدایی ناپذیر صنعت است. امروزه تنوع ساخت موتورهای الکتریکی باعث گسترش کاربرد آنها در صنایع مختلف شده است، اما پر کاربردترین آنها الکتروموتور سه فاز است. قیمت رقابتی، قابلیت اطمینان بالا، نگهداری ساده و آسان، ساختمان ساده و گستردگی استفاده در کاربردهای مختلف دلایل محبوبیت این الکتروموتور است. الکتروموتور سه فاز با عناوین موتور القایی و موتور آسنکرون نیز شناخته می‌شود.

الکتروموتور سه فاز

ساختمان الکتروموتور سه فاز

موتورهای القایی سه فاز از دو قسمت اساسی تشکیل شده اند:

  • قسمت ثابت به نام استاتور
  • قسمت دوار به نام روتور

استاتور

بخش ثابت موتور القایی است، از قاب ، هسته مغناطیسی  و سیم پیچی استاتور تشکیل شده است. هسته استاتور از روی هم قرار دادن تعداد زیادی ورقه نازک فلزی تشکیل شده است. دلیل مورق ساختن هسته مغناطیسی، کاهش تلفات استاتور است. هسته مغناطیسی آن شامل شیارهایی است که سیم پیچی استاتور درون آن‌ها جا سازی می‌شود. سه سیم پیچ باید به گونه‌ای درون شیارها قرار گیرند که اختلاف مکانی 120 درجه نسبت به هم داشته باشند.

روتور

روتور موتور آسنکرون به صورت روتور قفسی (قفس سنجابی) و روتور سیم پیچی شده ساخته می‌شود. رایج‌ترین نوع روتور مورد استفاده در این الکتروموتورها، قفس سنجابی است. هسته روتور از ورقه‌های نازک فلزی دایره‌ای ساخته شده که از مرکز آن محور شفت روتور عبور می‌کند. اینگونه روتورها از میله‌های مسی تشکیل شده اند که در شیارهای هسته جاسازی می‌شوند.

پارامترهای انتخاب الکتروموتور سه فاز

برای انتخاب الکتروموتور مناسب عواملی مختلفی را باید در نظر داشت که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • سرعت
  • گشتاور
  • ولتاژ تغذیه
  • فرکانس تغذیه
  • عوامل محیطی

سرعت

سرعت الکتروموتور سه فاز در صورت اتصال مستقیم قابل تنظیم نیست، لذا محاسبه مقدار دور مورد نیاز از ضرورت‌های انتخاب الکتروموتور است. البته برای تغییر دور موتور می‌توان از دو روش بهره برد:

  • استفاده از درایو (اینورتر)
  • اسفاده از گیربکس

درایو (اینورتر)

درایو  تجهیزی است که بر مبنای روش کنترل نسبت ولتاژ بر فرکانس، راه اندازی و کنترل دور الکتروموتور سه فاز  را انجام میدهد. با استفاده از درایو می‌توان از قابلیت‌هایی نظیر کنترل دور موتور به صورت دلخواه، راه اندازی با فرکانس جاگ، حفاظت در برابر اضافه بار، حفاظت ولتاژ و جریان، افزایش گشتاور راه اندازی، کاهش مصرف انرژی و ... بهره برد.

گیربکس

از گیربکس برای کاهش دور موتور متناسب با سرعت مورد نیاز برای تجهیز و نیز افزایش گشتاور استفاده می‌شود. تعیین صحیح نسبت کاهش دور گیربکس با در اختیار داشتن سرعت موتور ممکن است.

گشتاور

همانگونه که در مشخصه گشتاور-سرعت نیز مشخص است، گشتاور راه اندازی از گشتاور نامی مقدار کمتری دارد. لذا باید سرعت موتور به گونه‌ای باشد که توانایی راه اندازی و غلبه بر گشتاور بار در زمان شروع حرکت را داشته باشد. علاوه بر این اطلاع داشتن از نوع بار، الزامات حرکت و مکانیزم در انتخاب دقیق‌تر موتور بسیار مهم است.

ولتاژ و فرکانس تغذیه

بدیهی است که بر اساس منبع تغذیه موجود، باید ولتاژ و فرکانس تغذیه الکتروموتور  تعیین گردد. سربندی سیم پیچ استاور نیز بر اساس ولتاژ تغذیه الکتروموتور تعیین می‌گردد.

عوامل محیطی

برای انتخاب الکتروموتور باید اطلاعات دقیق و کافی از محل نصب و نحوه عملکرد موتور بدست آورد. از جمله عوامل محیطی که در انتخاب الکتروموتور موثر است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حداقل و حداکثر دمای محیط
  • حداکثر رطوبت محیط
  • ارتفاع محیط از سطح دریا
  • میزان آلایندگی محیط

خرید الکتروموتور سه فاز

با توجه به نقش مهم و ضروری الکتروموتور سه فاز در صنعت، انتخاب دقیق تجهیز نیازمند در اختیار داشتن اطلاعات فنی جامع از آن است. نظر به اهمیت موضوع فروشگاه اینترنتی نید صنعت با جمع‌آوری انواع برندهای زیمنس، موتوژن، الکتروژن و ... اطلاعات فنی و پارامترهای مهم در انتخاب این الکتروموتور را داختیار کاربران قرار داده است. برای خرید، بررسی قیمت، مقایسه و انتخاب الکتروموتور سه فاز می‌توانید در سایت نید صنعت به بررسی بپردازید.

در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره برای خرید الکتروموتور سه فاز با همکاران ما در ارتباط باشید.

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید